20xx年高考真题——英语(江苏卷)解析版 Word版含解析(单选和作文)(5200字)

发表于:2021.1.11来自:www.fanwen118.com字数:5200 手机看范文

2014江苏高考英语卷答案解析

21. A. though B. as C. since D. unless

21.A. 本题考察连词用法。根据句意结合常识来判断,A选项更合理:“尽管历史无法改变,教训却能够被吸取来面对未来。” B选项也有尽管的意思,但用于 “n/adj/adv+as+主谓”结构中。C选项是最大干扰项,“既然,由于”。似乎说得通,但是题干前后两句并非因果关系。D选项相当于if not.

22. must.

A. which B.when C.as D. where

22. D. 本题考察定语从句关系词的用法。其解题的突破口是先行词的判断及句子成分的分析。本题先行词为work,可以理解为抽象的地点;而从句部分不缺主语也不缺宾语,因此可以排除关系代词,而选择可以做状语的关系副词where. 句意为“这本书在日常交际中给予我很大的帮助,尤其是在第一印象至关重要的工作中。”

23. ---How much do you know about the Youth Olympic Games to be held in Nanjing?

it in a variety of forms.

A.cover B. will cover C.have covered D.covered

23. C. 本题考察时态的用法。 “你了解将在南京举行的青奥会么?” “各大媒体已进行了全方位的报道。”

24. A.in place B.in order C.in shape D.in fashion

24.C. 本题考察介词短语。A.就位,到位。B.井然有序。C.保持体形 D. 流行。根据句意,“Tom坚持早上跑步并且还常常做俯卧撑来维持体形.”

25. Top graduates from universities are ______ by major companies.

A. chased B. registered C. offered D. compensate

25.A. 本题考察动词词汇量。A.追逐,追求。B.注册,登记。C.提供,常接双宾语。D.赔偿,补偿。根据句意可知,高才生受到各大公司的青睐,成为争相录用的对象。

26. ---What a mess! You are always so lazy!

---I’you have made me.

A.how B.what C.that D.who

26.B.本题考察名词性从句。“这么乱!你总是这么懒!”“妈妈,要怪也不应当怪我啊。我这么懒也是你娇惯出来的。”言外之意是,“You made me what I am.”

27. She was put under house arrest two years ago but remained powerful in the last year’s election.

A.symbol B.portrait C.identity D.statue

27.A. 她两年前被软禁,但是在去年的选举中仍然是势力强大的代表人物。本题考察名词词汇量。A. 象征,代表。B.肖像 C.身份。 D. 雕像,塑像。

28. The idea “happiness”, , will not sit still for easy definition.

A.to be rigid B.to be sure C.to be perfect D.to be fair

28.B.本题考察不定式做插入语的常见短语。A.刻板地,僵硬地。B. 毫无疑问,可以肯定地说。C. 为了完美。D.公平地说。根据句意“幸福的概念,可以肯定地说,并非一成不变,因此很难定义什么是幸福。”

29. A.being given B.having given C.to be given D.having been given

29. D. 本题考察非谓语动词的用法。根据后半句“热闹的问答环节紧随其后”可知,前半句说的是“一场讲座结束了”。两件事情先后发生,并且有明确的先后关系,先发生的一般用现在分词的完成式做状语,又因为是被动,所以应该是having been given.

30. ---Dad, I don’t think he is the right sort of person for the job.

---I see. I’ll go right away and .

A.pay him back B.pay him off C.put him away D.put him off

30. B. 本题考察动词词组。A. pay sb. back意思为惩罚报复某人。B.pay sb. off意思为付清工资后解雇。C.收拾,整理。 D.推迟。

31. It was sad to me that they, so poor themselves, A.might B.would C.should D.could

31.C. “让我难为情的是,他们自己那么穷,竟然还要给我带吃的。”本题考察情态动词的用法。Should有竟然的意思,表惊讶。

32. I can’t meet you on Sunday. I’ll be occupied.

A.also B.just C.nevertheless D.otherwise

32.D. “周日没法来看你,我另外有事。”otherwise, 另外。

33. Legend has it that the origin of the Dragon Boat Festival is to the soul of Qu Yuan.

A.remember B.remind C.recover D.recall

33. D. 本题考察动词词汇量。“传说端午节最初是为了给屈原招魂。”A.记住。B.提醒。C.康复,恢复。D.召回。

34. Good families are much to all their members, but A.something B.anything C.everything D.nothing

34.C. 优秀的家庭对于他们的成员来说意义重大,却不代表一切。

35.--- ! Somebody has left the lab door open.

---Don’t look at me.

A. Dear me B. Hi, there C. Thank goodness D. Come on

35.A.本题考察交际用语。“谁最后走连实验室的门也没关!”A.表惊讶,天呢!B.大家好。C.谢天谢地。D. 用语鼓励或催促对方。

81. 阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。 When we read newspapers, we often come across such English words as "AIDS" and

"PK."When we watch TV, we frequently hear words like "NBA" or "PM2.5." When we speak, weautomatically use words like "OUT" or "Bye-bye." English words and expressions like these are getting popular. They have already become part of our daily language. And 239 English words have been included in the latest Dictionary of Contemporary Chinese.

The inclusion has started a heated discussion. A group of scholars signed a letter of

complaint over the inclusion of these English words, which, they think, goes against Chinese

language policies. They not only worry that Chinese is borrowing an increasing number of English words but are alsoconcerned that the inclusion may hurt the dignity of the Chinese language.

However, others are in favor of the inclusion because it is hard to say whether it will threaten the Chinese language. They believe the selection is mostly a result of their function and use in daily life.

【写作内容】

1.用约30个单词写出上文概要;

2.用约120个单词发表你的观点,内容包括:

(1)支持或反对汉语词典收录英语词汇;

(2)用2-3个理由或论据支撑你的观点。

【写作要求】

1.可以支持文中任一观点,但必须提供理由或论据;

2.阐述观点或提供论据时,不能直接引用原文语句;

3.作文中不能出现真实姓名和学校名称;

4.不必写标题。

【评分标准】

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

【考点】考察任务型写作

【写作指导】

本文属于任务型写作,要求简单描述短文内容并就短文内容发表个人的观点。仍然属于议论文的范围。所以使用一般现在时和第三人称。本文讨论的话题是:很多英语单词进入中文词典。要求针对这个现象发表个人观点。要点:1.简述短文:很多英语单词进入中文词典。;

2.发表观点:支持者:随着学习英语的人越来越多,人们也能理解这些词的意思,不影响阅读。而且这是文化融合的一种表现。反对者:这是一种文化污染,会影响这些词的纯真的发音等,同时对于那些英语不好的人还是一种偏见等;

本文要特别注意思想的辩证性,看待问题要一分为二,不能绝对化。写作时要注意尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。

【一句多译】

随着学习英语的人越来越多,在汉语的上下文里理解英语并不是很困难。

(1)As the number of English learners is on the rise, it's not difficult for them to understand these words in Chinese contexts.

(2)With the number of English learners on the rise, it's not difficult for them to understand these words in Chinese contexts.

【参考范文】

支持:

Today, more and more English words find their way into the Chinese language. Even

theDictionary of Contemporary Chinese includes 239 English words. Some people support it whileothers do not.

Generally, I am in favour of the inclusion. As the number of English learners is on the rise, it's not difficult for them to understand these words in Chinese contexts.




第二篇:20xx年高考真题——英语(江苏卷) Word版含答案 24900字

更多教学交流 http://user./52095492

2013江苏高考 英 语 试 题

第一部分: 听力(共两节,满分20分)

做题时,先将答案标在试卷上。 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)

听下面5段对话。 每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。 每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt ?

A. £19.15.

B. £9.18.

C. £ 9.15.

答案是C。

1. What does the man want to do ?

A. Take photos .

B. Buy a camera .

C. Help the woman.

2. What are the speakers talking about ?

A. A noisy night .

B. Their life in town .

C. A place of living.

3. Where is the man now ?

A. On his way.

B. In a restaurant .

C. At home.

4. What will Celia do ?

A. Find a player .

B. Watch a game.

C. Play basketball .

5. What day is it when the conversation takes place?

A. Saturday.

B. Sunday.

C. Monday.

第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

听下面5段对话或独白。 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。

6. What is Sara going to do ?

A. Buy John a gift .

更多教学交流 http://user./52095492

B. Give John a surprise .

C. Invite John to France .

7. What does the man think of Sara’s plan?

A. Funny. B. Exciting. C. Strange.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. Why does Diana say sorry to Peter ?

A. She has to give up her travel plan.

B. She wants to visit another city.

C. She needs to put off her test.

9. What does Diana want Peter to do?

A. Help her with her study.

B. Take a book to her friend.

C. Teach a geography lesson.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. Why does the man call the woman?

A. To tell her about her new job.

B. To ask about her job program.

C. To plan a meeting with her.

11. Who needs a new flat?

A. Alex. B. Andrea. C. Miranda.

12. Where is the woman now?

A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant ?

A. Where the restaurant is .

B. Whether the prices are low .

C. How well the food is prepared .

14.When did Jan begin to write for a magazine ?

A. After he came back to Sweden .

B. Before he went to the United States .

C. As soon as he got find a good restaurant ?

15. What may Jan do to find a good restaurant ?

A. Talk to people in the street .

B. Speak to taxi drivers.

C. Ask hotel clerks .

16.What do we know about Jan ?

A. He cooks for a restaurant .

B. He travels a lot for his work.

C. He prefers American food .

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What do we know about the Plaza Leon?

更多教学交流 http://user./52095492

A. It’s a new building. B, It’s a small town . C. It’s a public place.

18. When do Parents and children like going to the Plaza Leon ?

A. Saturday nights. B. Sunday afternoons .C. Fridays and Saturdays.

19. Why does the speaker like Horatio Street best ?

A. Via del Mar Street . B. Fernmando Street . C. Hermandes Street .

20. Why does the Speaker like Horatio Street best ?

A. It has an old stone surface .

B. It is named after a writer .

C. It has famous university.

第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分)

第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题

卡上将该项涂黑。

例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants.

A. however B. whatever C. whichever D. whenever

答案是B。

21. Generally, students inner motivation with high expectations from others essential to their development.

A. is B. are C. was D. were

22. —The T shirt I received is not the same as is shown online.

— ?But I promise you we’ll look into it right away.

A. Who says

B. How come

C. What for

D. Why worry

23. —The town is so beautiful! I just love it.

—Me too. The character of the town is well .

A. qualified

B. preserved

C. decorated

D. simplified

24. Lionel Messi most talented football player in Europe.

A. set

B. setting

C. to set

D. having set

25. —Could I use your car tomorrow morning?

—Sure. I are port at home.

A. will be writing

B. will have written

C. have written

D. have been writing

更多教学交流 http://user./52095492

The party on July 1 st I

shall be pleased to attend .

A. On account of

B. In response to

C. In view of

D. With regard to

27. “Never for a second ,”“ that my father would come to my rescue.”

A. I doubted

B. do I doubt

C. I have doubted

D. did I doubt

it is discovered, will create many

economic possibilities around the world.

A. whatever

B. whoever

C. wherever

D. whichever

29. Team leaders must ensure that all members natural desire to avoid the

embarrassment associated with making mistakes.

A. get over

B. look over

C. takeover

D. come over

you were serious.

A. thought

B. would think

C. had thought

D. have thought

31.Shortly after suffering from a massive earthquake and to ruins, the city took on a

new look.

A. reducing

B. reduced

C. being reduced

D. having reduced

32. The president of the World Bank says he has a passion for China starting as early as his childhood.

A. where

B. which

C. what

D. when

33. With inspiration from other food cultures, American food culture can take a

for the better.

A. share

B. chance

更多教学交流 http://user./52095492

C. turn

D. lead

34. —What about your self drive trip yesterday?

—Tiring! The road is being widened, and we a rough ride.

A. had

B. have

C. would have

D. have had

35. —Thank you for the flowers.

— . I thought they might cheer you up.

A. That’s right

B. All right

C. I mall right

D. It’s all right

第二节: 完形填空(共20 小题; 每小题1 分, 满分20 分)

请认真阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C、D 四个选项中, 选出最佳选项, 并 在答题卡上将该项涂黑。

I used to believe in the American Dream, which meant a job, a mortgage (按揭), credit cards, success. I wanted it and worked toward it like everyone else, all of us chasing the same thing.

alone. I had my truck and $56. I the countryside for some place I could rent for the possible amount. I came upon a shabby house four miles up a winding mountain road Potomac River in West Virginia. It was , full of broken glass and rubbish. I found the owner ,rented it, and a corner to camp in.

The locals knew nothing about me, they started teaching me the of being a neighbor. They dropped off blankets, candles, and tools, and began around to chat. They started to teach me a belief in a 46 American Dream—not the one of individual achievement but of What I had believed in, all those things I thought were for a civilized life, were nonexistent in this place. with my neighbors.

Four years later, I moved back into . I saw many people were having a really hard jobs and homes. I managed to rent a big enough house a handful of people .There are four of us now in the house, but over time I’ve had nine people come in and move on to other places. We’d all be inther.

The American Dream I believe in now is a shared one. It’s not so much about what I can get for myself; it’s about

36. A. separately B. equally C. violently D. naturally

37. A. off B. apart C. over D. out

38. A. crossed B. left C. toured D. searched

39. A. fullest B. largest C. fairest D. cheapest

40. A. at B. through C. over D. round

更多教学交流 http://user./52095492

41.A. occupied B. abandoned C. emptied D. robbed

42. A. turned B. approached C. cleared D. cut

43. A. but B. although C. otherwise D. for

44. A. benefit B. lesson C. nature D. art

45. A. sticking B. looking C. swinging D. turning

46. A. wild B. real C. different D. remote

47. A. neighborliness B. happiness C. friendliness D. kindness

48. A. unique B. expensive C. rare D. necessary

49. A. Up B. Down C. Deep D. Along

50. A. cooperation B. relationships C. satisfaction D. appointments

51. A. reality B. society C. town D. life

52.A. creating B. losing C. quitting D. offering

53. A. put in B. turn in C. take in D. get in

54. A. yards B. shelters C. camps D. cottages

55. A. when B. what C. whether D. how

第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

更多教学交流 http://user./52095492

20xx年高考真题英语江苏卷Word版含答案

56. The leaflet is to inform visitors of the Park’s________

A. advanced management

B. thrill performances

C. entertainment facilities

D. thoughtful services

57. A visitor to the Park can________.

A. rent a stroller outside Front Gate

B. ask for first aid by Thunder Run

C. smoke in the Water Park

D. leave his pet at KidZville

更多教学交流 http://user./52095492

B

We’ve considered several ways of paying to cut inline: hiring line standers, buying tickets from scalpers (票贩子), or purchasing line cutting privileges directly from, say, an airline or an amusement park. Each of these deals replaces the morals of the queue (waiting your turn) with the morals of the market (paying a price for faster service).

Markets and queues—paying and waiting—are two different ways of allocating things, and each is appropriate to different activities. The morals of the queue, “First come, first served,”have an egalitarian(平等主义的) appeal. They tell us to ignore privilege, power, and deep pockets.

The principle seems right on play grounds and at bus stops. But the morals of the queue do not govern all occasions. If I put my house up for sale, I have no duty to accept the first offer that comes along, simply because it’s the first. Selling my house and waiting for a bus are different activities, properly governed by different standards.

Sometimes standards change, and it is unclear which principle should apply. Think of the recorded message you hear, played over and over, as you wait on hold when calling your bank:“Your call will be answered in the order in which it was received.”This is essential for the morals of the queue. It’s as if th ecompany is trying to ease our impatience with fairness.

But don’t take the recorded message too seriously. Today, some people’s calls are answered faster than others. Call center technology enables companies to“score”incoming call sand to give faster service to those that come from rich places. You might call this telephonic queue jumping.

Of course, markets and queues are not the only ways of allocating things. Some goods we distribute by merit, others by need, still others by chance. However, the tendency of markets to replace queues, and other non-market ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore. It is striking that most of the paid queue-jumping schemes we’ve considered—at airports and amusement parks, in call centers, doctors’offices, and national parks—are recent developments, scarcely imaginable three decades ago. The disappearance of the queues in these places may seem an unusual concern, but these are not the only places that markets have entered.

58. According to the author, which of the following seems governed by the principle“First come, first served”?

A. Taking buses.

B. Buying houses.

C. Flying with an airline.

D. Visiting amusement parks.

59. The example of the recorded message in Paragraphs 4 and 5 illustrates.

A. the necessity of patience in queuing

B. the advantage of modern technology

C. the uncertainty of allocation principle

D. the fairness of telephonic services

60. The passage is meant to .

A. justify paying for faster services

B. discuss the morals of allocating things

更多教学交流 http://user./52095492

C. analyze the reason for standing in line

D. criticize the behavior of queue jumping

C

If a diver surfaces too quickly, he may suffer

the bends.Nitrogen(氮) dissolved(溶解) in his blood

is suddenly liberated by the reduction of pressure.

The consequence, if the bubbles (气泡)accumulate

in a joint, is sharp pain and abent body—thus the

name.If the bubbles form in his lungs or his brain, the

consequence can be death.

Other air-breathing animals also suffer this

decompression(减压) sickness if they surface too

fast: whales, for example. And so, long ago, did

ichthyosaurs. That these ancient sea animals got the

bends can be seen from their bones. If bubbles of

nitrogen form inside the bone they can cut off its

blood supply. This kills the cells in the bone, and consequently weakens it, sometimes to the point of collapse. Fossil (化石)bones that have caved in on them selves are thus a sign that the animal once had the bends.

Bruce Rothschild of the University of Kansas knewall this when he began a study of ichthyosaur bones to find out how widespread the problem was in the past. What he particularly wanted to investigate was how ichthyosaurs adapted to the problem of decompression over the 150 million years. To this end, he and his colleagues traveled the world’s natural-history museums, looking at hundreds of ichthyosaurs from the Triassic period and from the later Jurassic and Cretaceous periods.

When he started, he assumed that signs of the bends would be rarer in younger fossils, reflecting their gradual evolution of measures to deal with decompression. Instead, he was astonished to discover the opposite. More than 15% of Jurassic and Cretaceous ichthyosaurs had suffered the bends before they died, but not a single Triassic specimen(标本) showed evidence of that sort of injury.

If ichthyosaurs did evolve an anti-decompression means, they clearly did so quickly—and, most strangely, they lost it afterwards. But that is not what Dr Rothschild thinks happened. He suspects it was evolution in other animals that caused the change.

Whales that suffer the bends often do so because they have surfaced to escape a predator (捕食动物) such as a large shark. One of the features of Jurassic oceans was an abundance of large sharks and crocodiles, both of which were fond of ichthyosaur lunches. Triassic oceans, by contrast, were mercifully shark- and crocodile-free. In the Triassic, then, ichthyosaurs were top of the food chain. In the Jurassic and Cretaceous, they were prey(猎物) as well as predator—and often had to make a speedy exit as a result.

61. Which of the following is a typical symptom of the bends?

A. A twisted body.

20xx年高考真题英语江苏卷Word版含答案

B. A gradual decrease in blood supply.

更多教学交流 http://user./52095492

C. A sudden release of nitrogen in blood.

D. A drop in blood pressure.

62. The purpose of Rothschild’s study is to see________ .

A. how often ichthyosaurs caught the bends

B. how ichthyosaurs adapted to decompression

C. why ichthyosaurs bent their bodies

D. when ichthyosaurs broke their bones

63. Rothschild’sfindingstatedinParagraph4 .

A. confirmed his assumption

B. speeded up hisresearch process

C. disagreed with his assumption

D. changed his research objectives

64. Rothschild might have concluded that ichthyosaurs.

A. failed to evolve an anti decompression means

B. gradually developed measures against the bends

C. died out because of large sharks and crocodiles

D. evolved an anti decompression means but soon lost it

D

Mark Twain has been called the inventor of the American novel. And he surely deserves additional praise: the man who popularized the clever literary attack on racism.

I say clever because anti-slavery fiction had been the important part of the literature in the years before the Civil War. H. B. Stowe’s Uncle Tom’s Cabin is only the most famous example. These early stories dealt directly with slavery. With minor exceptions, Twain planted his attacks on slavery and prejudice into tales that were on the surface about something else entirely. He drew his readers into the argument by drawing them into the story.

Again and again, in the postwar years, Twain seemed forced to deal with the challenge of race. Consider the most controversial, at least today, of Twain’s novels, Adventures of Huckleberry Finn. Only a few books have been kicked off the shelves as often as Huckleberry Finn, Twain’s most widely read tale. Once upon a time, people hated the book because it struckthemas rude. Twain himself wrote that those who banned the book considered the novel “trash and suitable only for the slums(贫民窟).” More recently the book has been attacked because of the character Jim, the escaped slave, and many occurrences of the word nigger. (The term Nigger Jim, for which the novel is often severely criticized, never appears in it.)

But the attacks were and are silly—and miss the point. The novel is strongly anti-slavery. Jim’s search through the slave states for the family from whom he has been forcibly parted is heroic. As J. Chadwick has pointed out, the character of Jim was a first in American fiction—a recognition that the slave had two personalities, “the voice of survival within a white slave culture and the voice of the individual: Jim, the father and the man.”

There is much more. Twain’s mystery novel Pudd’nhead Wilson stood as a challenge to the racial beliefs of even many of the liberals of his day. Written at a time when the accepted wisdom held Negroes to be inferior (低等的) to whites, especially in intelligence, Twain’s tale centered in part around two babies switched at birth. A slave

更多教学交流 http://user./52095492

gave birth to her master’s baby and, for fear that the child should be sold South, switched him for the master’s baby by his wife. The slave’s light-skinned child was taken to be white and grew up with both the attitudes and the education of the slave-holding class. The master’s wife’s baby was taken for black and grew up with the attitudes and intonations of the slave.

The point was difficult to miss: nurture (养育), not nature, was the key to social status. The features of the black man that provided the stuff of prejudice—manner of speech, for example—were, to Twain, indicative of nothing other than the conditioning that slavery forced on its victims.

Twain’s racial tone was not perfect. One is left uneasy, for example, by the lengthy passage in his autobiography (自传) about how much he loved what were called “nigger shows” in his youth—mostly with white men performing in black-face—and his delight in getting his mother to laugh at them. Yet there is no reason to think Twain saw the shows as representing reality. His frequent attacks on slavery and prejudice suggest his keen awareness that they did not.

Was Twain a racist? Asking the questioning the 21 stcentury is as wise as asking the same of Lincoln. If we read the words and attitudes of the past through the “wisdom” of the considered moral judgments of the present, we will find nothing but error. Lincoln, who believed the black man the inferior of the white, fought and won a war to free him. And Twain, raised in a slave state, briefly a soldier, and inventor of Jim, may have done more to anger the nation over racial injustice and awaken its collective conscience than any other novelist in the past century.

65. How do Twain’s novels on slavery differ from Stowes?

A. Twain was more willing to deal with racism.

B. Twain’s attack on racism was much less open.

C. Twain’s themes seemed to agree with plots.

D. Twain was openly concerned with racism.

66. Recent criticism of Adventures of Huckleberry Finn arose partly from its_____.

A. target readers at the bottom

B. anti slavery attitude

C. rather impolite language

D. frequent use of “nigger”

67. What best proves Twain’s anti slavery stand according to the author?

A. Jim’s search for his family was described in detail.

B. The slave’s voice was first heard in American novels.

C. Jim grew up into a man and a father in the white culture.

D. Twain suspected that the slaves were less intelligent.

68. The story of two babies switched mainly indicates that .

A. slaves were forced to give up their babies to their masters

B. slaves babies could pickup slave holders‵ way of speaking

C. blacks‵ social position was shaped by how they were brought up

D. blacks were born with certain features of prejudice

更多教学交流 http://user./52095492

69. What does the under lined word“they” in Paragraph 7 refer to?

A. The attacks.

B. Slavery and prejudice.

C. White men.

D. The shows.

70. What does the author mainly argue for?

A. Twain had done more than his contemporary writers to attack racism.

B. Twain was an admirable figure comparable to Abraham Lincoln.

C. Twain’s works had been banned on unreasonable grounds.

D. Twain s works should be read from a historical point of view.

第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分) 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。 ..

注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。 每个空格只填一个单词。

Quiet Virtue: The Conscientious

The everyday signs of conscientiousness (认真尽责)—being punctual, careful in doing work, self-disciplined, and scrupulous ( 一丝不苟的) in attending to responsibilities—are typical characteristics of the model organizational citizen, the people who keep things running as they should. They follow the rules, help out, and are concerned about the people they work with. It’s the conscientious worker who helps newcomers or updates people who return after an absence, who gets to work on time and never abuses sick leaves, who always gets things done on deadline.

Conscientiousness is a key to success in any field. In studies of job performance, outstanding effectiveness for almost all jobs, from semi鄄skilled labor to sales and

management, depends on conscientiousness. It is particularly important for outstanding performance in jobs at the lower levels of an organization: the secretary whose message taking is perfect, the delivery truck driver who is always on time.

Among sales representatives for a large American car manufacturer, those who

were most conscientious had the largest volume of sales. Conscientiousness also offers a buffer (缓冲) against the threat of job loss in today’s constantly changing market, because employees with this quality are among the most valued. For the sales

representatives, their level of conscientiousness mattered almost as much as their sales in determining who stayed on.

There is an air around highly conscientious people that makes them seem even

better than they actually are. Their reputation for dependability influences managers爷evaluations of their work, giving them higher evaluations than objective measures of their performance would predict.

But conscientiousness in the absence of social skills can lead to problems. Since conscientious people demand so much of themselves, they can hold other people to their own standards, and so be overly judgmental when others don爷t show the same high

levels of model behavior. Factory workers in Great Britain and the United States who were extremely conscientious, for example, tended to criticize co-workers even about failures that seemed unimportant to those they criticized, which damaged their relationships. When conscientiousness takes the form of living up to expectations, it can discourage creativity. In creative professions like art or advertising, openness to wild ideas and

更多教学交流 http://user./52095492

spontaneity (自发性) are scarce and in demand. Success in such occupations calls for a balance, however; without enough conscientiousness to follow through, people become mere dreamers, with nothing to show for their imaginativeness.

20xx年高考真题英语江苏卷Word版含答案

更多教学交流 http://user./52095492

第五部分: 书面表达(满分25 分)

81. 请根据你对以下两幅图的理解, 以“Actions Speak Louder than Words”为题, 用英语写一篇作文。

20xx年高考真题英语江苏卷Word版含答案

参考词汇: banner (横幅) stump (树桩)

你的作文应包括以下内容: 1. 简要描述两幅图的内容;

2. 概述你对两幅图中不同做法的理解; 3. 举例说明两幅图对你的启示。 注意:

1. 可参照图片适当发挥; 2. 作文词数150 左右;

3. 作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等。

Actions Speak Louder than Words

更多教学交流 http://user./52095492

英语试题参考答案

第一部分(共20小题;每小题1分,共20分)

1. A 2. C 3. A 4. C 5. B 6. B 7. B 8. A 9. B 10. A

11. B 12. A 13. C 14. A 15. A 16. B 17. C 18. B 19. C 20. C 第二部分(共35小题;每小题1分,共35分)

21. A 22. B 23. B 24. D 25. A 26. D 27. D 28. C 29. A 30. C

31. C 32. B 33. C 34. A 35. D 36. A 37. B 38. D 39. D 40. C

41. B 42. C 43. A 44. D 45. A 46. C 47. A 48. D 49. A 50. B

51. C 52. B 53. C 54. B 55. D

第三部分(共15小题;每小题2分,共30分)

56. D 57. B 58. A 59. C 60. B 61. A 62. B 63. C 64. A 65. B

66. D 67. C 68. C 69. D 70. A

第四部分(共10小题;每小题1分,共10分)

71. strict

72. helpful/good

73. Functions/Roles/Importance/Significance

74. running/working/going/operating/functioning

75. performance(s)

76. fired/dismissed/jobless

77. problems/troubles

78. higher/subjective/unfair/unjust/prejudiced

79. tense/damaged/poor/bad

80. discourage/affect/damage

(满分25分)

20xx年高考真题英语江苏卷Word版含答案

更多类似范文
┣ 新东方老师精析历年高考英语写作 32900字
┣ 高一学生英语作文范文背诵汇总 (1) 10000字
┣ 高一英语作文范文 10900字
┣ 20xx年高考英语书面表达及参考范文汇总 17100字
┣ 更多江苏高考英语作文范文
┗ 搜索类似范文

更多相关推荐:
山东高考英语作文范文07 08 09年5800字

20xx年山东高考英语作文范文今年教育部直属示范大学将招收一批免费示范生学生毕业后须回生源所在省份的中小学任教10年以上你愿意成为一名免费示范生吗请陈述理由参考范文RecentlyIlearnedFromthe...

20xx年高考英语作文万能句子及模板17500字

高考英语书面表达万能句子与模板一开头句型1Asfarasisconcerned就而言比如说就我而言AsfarasIconcerned2Itcanbesaidwithcertaintythat从句可以肯定地说3A...

20xx年高考英语作文万能句型—高考复习资料4900字

摘要高三是一个学习的关键阶段学会好的方法能事半功倍英语日常交际用语很重要多练习活学活用小编为您分享20xx高三英语冠词辅导希望您通过阅读20xx高考英语作文万能句子一文欢迎大家阅读作为参考高考英语作文万能句子一...

专栏推荐
大家在关注

地图地图CC