八年级英语一般将来时专题练习(5800字)

发表于:2020.12.18来自:www.fanwen118.com字数:5800 手机看范文

成都少年时教育 劝君莫惜金缕衣 劝君惜取少年时

一般将来时专题练习

一、用所给动词的一般将来时填空

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

2. —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country.

—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

二、单项选择

1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be C. is going to be D. will go to be

2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working C. isn’t going to working D. won’t work

3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is B. is; is C. will be; will be D. is; will be

4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. was B. is going to have C. will have D. is going to be

5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; will B. Are; going to be; will C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give C. gives D. give

7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t B. No, you aren’t. C. No, please don’t D. No, please.

8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get B. am getting C. to get D. will get

9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be C. There can be D. There are

10. If they come, we ________ a meeting.

A. have B. will have C. had D. would have

11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives B. gave C. will giving D. is going to giving

12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written C. will write D. wrote

13. He ________ in three days.

A. coming back B. came back C. will come back D. is going to coming back

14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain B. won’t rain C. doesn’t rain D. doesn’t fine

15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

1

成都少年时教育 劝君莫惜金缕衣 劝君惜取少年时

A. they willn’t B. they won’t. C. they aren’t D. they don’t.

16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; go C. will; going D. shall; go

17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will do C. going to do D. will doing

18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

A. will fly; will go B. will fly; goes C. is going to fly; will goes D. flies; will go

19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching B. watches C. is watching D. is going to watch

20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be B. will be C. shall going to be D. will going to be

21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having B. are going to have C. will having D. is going to have

22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; be C. Do; be D. Are; be

23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is C. will be D. be

24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow C. Will; borrows D. Are; going to borrows

25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, please B. Yes, you will. C. No, please D. No, you won’t.

26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be B. is going to C. will be D. will is

27. ________ open the window?

A. Will you please B. Please will you C. You please D. Do you

28. – Let’s go out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will coming B. be going to come C. come D. am coming

29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes B. will take C. spends D. will spend

30. The train ________ at 11.

A. going to arrive B. will be arrive C. is going to D. is arriving

三、把下列各句译成英语

1.我叔叔今晚要来。

2.他没有打算住那座小屋。

3.我们要读这本书。

4.—你爸爸要去钓鱼吗?—不,他要去游泳。

2

成都少年时教育 劝君莫惜金缕衣 劝君惜取少年时

参考答案:

一、1. am leaving ; will finish ; leave 2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will 4. will give 5. will snow 6. Will, be ; will visit 7. Shall ; get

8. will be 9. won’t believe ; sees 10. will win

二、1. C 2. D 3. D 4. D 5. D 6. B 7. C 8. D

9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16. D

17. B 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B

25. A 26. A 27. A 28. D 29. B 30. D

三、1.My uncle will come tonight.

2.He isn't going to live in the small house.

3.We are going to read this book.

4.—Will your father go fishing?—No,he is going swimming.

3




第二篇:八年级英语一般将来时专项练习 6300字

一般将来时专项练习

一、单项选择。

( ) 1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be

C. is going to be D. will go to be

( ) 2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working

C. isn’t going to working D. won’t work

( ) 3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is B. is; is

C. will be; will be D. is; will be

( ) 4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. was B. is going to have

C. will have D. is going to be

( ) 5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; will B. Are; going to be; will

C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

( ) 6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give

C. gives D. give

( ) 7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t. B. No, you aren’t.

C. No, please don’t. D. No, please.

( ) 8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get B. am getting

C. to get D. will get

( ) 9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be

C. There can be D. There are

( ) 10. If they come, we ________ a meeting.

A. have B. will have

C. had D. would have

( ) 11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives B. gave

C. will giving D. is going to giving

( ) 12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written

C. will write D. wrote

( ) 13. He ________ in three days.

A. coming back B. came back

C. will come back D. is going to coming back

( ) 14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain B. won’t rain

C. doesn’t rain D. doesn’t fine

( ) 15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow? – No, ________ (不去).

A. they willn’t. B. they won’t.

C. they aren’t. D. they don’t.

( ) 16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; go

C. will; going D. shall; go

( ) 17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will do

C. going to do D. will doing

( ) 18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

A. will fly; will go B. will fly; goes

C. is going to fly; will goes D. flies; will go

( ) 19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching B. watches

C. is watching D. is going to watch

( ) 20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be B. will be

C. shall going to be D. will going to be

( ) 21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having B. are going to have

C. will having D. is going to have

( ) 22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; be

C. Do; be D. Are; be

( ) 23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is

C. will be D. be

( ) 24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow

C. Will; borrows D. Are; going to borrows

( ) 25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, please B. Yes, you will.

C. No, please. D. No, you won’t.

( ) 26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be B. is going to

C. will be D. will is

( ) 27. ________ open the window?

A. Will you please B. Please will you

C. You please D. Do you

( ) 28. – Let’s go out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will coming B. be going to come

C. come D. am coming

( ) 29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes B. will take

C. spends D. will spend

( ) 30. The train ________ at 11.

A. going to arrive B. will be arrive

C. is going to D. is arriving

二、动词填空。

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______

2. —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country. leave). (

—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

三、句型转换。

1. People in the north often go skating in winter. (next winter)

2. There are two cinemas in that town. (next year)

3. He comes back late.(in two days)

4. She is a conductor of a train.(soon)

5. Li Ming is ten years old.(next year)

6. I sometimes write to my mother in the evening.(tonight)

7. He went there by plane.(some day next year)

8. China is a modern and strong country.(in twenty years)

9. Do you study hard?(from now on)

10. She didn’t speak English at the meeting.(before long)

更多类似范文
┣ 八年级英语 3800字
┣ 八年级英语 9100字
┣ 八年级英语月考 9300字
┣ 八年级英语月考 14000字
┣ 更多八年级英语范文
┗ 搜索类似范文

更多相关推荐:
八年级英语月考3300字

八年级英语月考试卷一单项选择(每题一分,共15分)()1.ChangjiangRiverisoneof________intheworld.A.thelongestriverB.thelongesttheriv…

八年级英语答案4300字

20xx---20xx学年度第一学期期末测试卷八年级英语听力录音听下面5个问题,每个问题后有三个答语。从题中所给的A、B、C三个选项。听完每个问题后,你有5秒钟的时间来作答和阅读下一小题。每个问题仅读一遍。1.…

八年级英语月考8600字

二.单项选择题。(每小题1分,共15分)()1.Everything________OK.A.areB.isC.wereD.was()2.Thereare_______booksinourschoollibra…

专栏推荐
大家在关注

地图地图CC